2017

DALFSEN – De jaarlijkse compostactie van de Gereformeerde Kerk en de Nederlands Gereformeerde Kerk die gehouden is op 5 maart maart jl. heeft een mooi resultaat opgebracht. Er zijn ruim 1900 zakken compost, potgrond en/of (kippen)mestkorrels afgeleverd.

Er kon uiteindelijk een bedrag van ruim €4.826 verdeeld worden over de 2 doelen: Deelpakket Dalfsen en de Stichting “Druppels voor Kenia”.

Met 50 vrijwilligers voorziet Deelpakket Dalfsen iedere maand bijna 100 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze mensen leven van een inkomen tot 10% boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank. Zij kunnen een extraatje eens per maand goed gebruiken. Dat er armoede is in Dalfsen, is duidelijk! Met dit initiatief willen de kerken van Dalfsen een kleine bijdrage leveren.

De stichting Druppels voor Kenia ondersteunt al 7 jaar drie projecten in Limuru: feedingprogram, Cheshirehome (ontwikkeling en opvang van jonge gehandicapte vrouwen) en schooltje BoC (vijftig weeskinderen ontvangen onderwijs, sommigen onderdak en iedereen een warme maaltijd)

Het compostteam wil iedereen bedanken die zijn of haar steentje heeft bijgedragen.


 

De editie 2017 van de compostactie is weer voorbij. Zo’n 35 vrijwilligers zijn vandaag bezig geweest om de bestellingen (compost, potgrond en/of mestkorrels) huis aan huis te bezorgen. Met 4 trekkers met een platte wagen, een auto met een aanhanger en een busje de bestellingen bezorgd.

In de weken vooraf zijn zo’n 70 mensen langs de deuren geweest om te folderen en de bestellingen op te nemen.

Rond 8 uur was het al druk bij het pand van de firma Wienen aan de Wannestraat. De mensen van de catering waren al bezig met het klaarmaken van de koffie, broodjes en de snert. De vorkheftruckchauffeur was druk met laden van de wagens.

Tegen 9 uur konden de eerste wagens vertrekken. Om half 2 waren de meeste wagens weer terug. In totaal zijn er bijna 1900 zakken bezorgd.

Iedereen die – op wat voor wijze dan ook (ook in de weken vooraf) – geholpen heeft: HARTELIJK DANK!!!!
Zonder jullie (belangeloze) inzet is de compostactie niet mogelijk.

Hartelijke groeten,
het compostteam Bernhard, Dirk, Hans, Jan, Marco en Wim