Doelen

De opbrengst van de actie gaat voor

50% naar Woonzorgcentrum Rosengaerde
Sinds oktober 2016 kunnen bewoners van Rosengaerde, buurtbewoners en toevallige passanten gebruik maken van de Beweeg&Beleeftuin, welke gesitueerd is aan de Pleijendal. Men kan met anderen of alleen naar hartenlust actief bewegen, of genieten van divers plukfruit en groente uit de Beleeftuin of de snoeischaar of schoffel ter hand nemen, om zo buiten lekker bezig te zijn. Er zijn diverse beweegtoestellen, maar ook moestuinbakken. Deze plek zorgt daarmee ook voor onderling contact.
Een wens voor deze tuin is een tweede voetfiets, waarop men zittend op een bank toch een aantal kilometers kan wegtrappen. En wat is nu gezelliger om dit met z’n tweeën te doen?
Buiten de Beweeg&Beleeftuin bieden we onze cliënten ook graag de mogelijkheid om er op uit te gaan. In 2013 mochten we al een prachtige donatie ontvangen voor de nieuwe rolstoelbus; iets waar cliënten wekelijks gebruik van maken! Behalve de rolstoelbus zijn er sinds de zomer van 2013 twee duofietsen (waarbij men naast elkaar zit, en met trapondersteuning kan fietsen) die veelvuldig gebruikt worden. Eén van deze accu’s is echter nodig aan vervanging toe – we hebben tot nu toe nog geen pechhulp hoeven in te schakelen, maar dat willen we natuurlijk ook graag voorkomen!

https://www.rosengaerde.nl

en

50% naar inloophuis Casa Ana voor zigeunerkinderen in het Roemeense dorp Petelea

O.l.v. oud-dorpsgenoten Jorrit en Ellen Zelle-Steenbergen.
Het is een plek waar kinderen die opgroeien te midden van armoede en verwaarlozing kunnen spelen en genieten. Casa Ana biedt wekelijks ontwikkelingsgerichte zorg aan ongeveer 50 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 14 jaar, in groepen met een vaste samenstelling. Het Casa Ana huis fungeert inmiddels 8 jaar en er is dringend groot onderhoud nodig, met name de binnenruimtes.
Uw bijdrage wordt zeer gewaardeerd en komt volledig ten goede aan het tehuis.

https://www.phoneo.org/casa-ana