Doelen

De opbrengst van de actie gaat voor

50% naar Deelpakket Dalfsen

Met ruim 50 vrijwilligers voorziet Deelpakket Dalfsen iedere maand meer dan 130 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze mensen leven van een inkomen tot 10% boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank.

De gemeente stelt mensen in deze doelgroep instaat om zich bij Deelpakket Dalfsen aan te melden. Deze gezinnen kunnen een extraatje eens per maand goed gebruiken. Dat er (verborgen) armoede is in Dalfsen, is duidelijk! Met dit initiatief willen de kerken van Dalfsen, geïnspireerd door Jezus liefde voor iedereen, een kleine bijdrage leveren in het dorp.

Met uw aankoop bij de compostactie steunt u het werk van Deelpakket Dalfsen. Zo kunnen wij, ook in 2020 op deze wijze, het omzien naar elkaar als dorpsgenoten handen en voeten blijven geven.

en

50% naar Hospice Dalfsen

Hospice ’t Huis De Pastorie is een huis voor wie in de laatste fase van het leven gekomen is. Het is een bijna-thuis-huis, waar gasten met warmte en betrokkenheid worden verzorgd. Het Hospice biedt ruimte aan twee gasten.
Vrijwilligers van het hospice nemen de dagelijkse verzorging op zich, ondersteunend aan de familie en naasten. Medische zorg wordt gegeven door de huisarts en de verpleegkundige thuiszorg. Twee co├Ârdinatoren leiden dit in goede banen.

Het verblijf in het Hospice wordt deels betaald uit de Subsidieregeling Palliatieve Terminale zorg en de eigen bijdrage van de gasten. Daarnaast steunt de dalfser gemeenschap het Hospice jaarlijks op vele manieren (o.a. door stichting vrienden van Het Hospice). De benodigde aanpassingen worden ook door de gemeenschap betaald. Dit jaar wordt de woonkamer uitgebreid.
De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een grotere tafel met bijbehorende stoelen voor de woonkamer.
www.hospicedalfsen.nl